Een combinatie die werkt!!

Uit de Wijkaanpakkrant van Wijk 5.

De wijkaanpak is onderzocht. Of het wel werkt.
De resultaten zijn gebundeld in een lijvig rapport. Ik doe al een paar jaar mee in de wijkaanpak en ik kan wel denken dat het werkt, maar vindt zo’n rapport dat nou ook?
Het rapport legt uit wat de wijkaanpak inhoudt: ‘In de Deventer Wijkaanpak hebben bewoners zeggenschap over oplossingen voor problemen die zij signaleren in hun woonomgeving.’ Zo, dat is een mond vol! Ik lees de zin nog eens: ‘In de Deventer Wijkaanpak….’ Ja ja.
Is dat wat ik doe? Is dat wat wij doen in het wijkteam? In het afgelopen jaar zijn er weer veel taakgroepen langs geweest bij het wijkteam. Ze komen met plannen en ideeën om hun buurt een beetje leuker te maken, veiliger, rustiger. ‘Wij’ van het wijkteam beoordelen die plannen. Bekijken of het iets is dat bewoners zonder onze (financiële) hulp kunnen oplossen. Of het een taak is van de gemeente en niet thuis hoort bij de wijkaanpak.

Ik denk aan het gezwoeg van de taakgroep aan de Kannenburg die het pleintje helemaal heeft opgeknapt. Gesnoeid, gestraat, gesjouwd. Aan ranja, koffie en koekjes die de taakgroep Brandts Buyspark uitdeelde op een koude woensdagmorgen toen de kinderen van de scholen daar bomen gingen planten.
Aan de dames die voor de vijfde keer de verkeerscampagne organiseren om de wijk een stukje veiliger te maken. Niet alles lukt bij de wijkaanpak. Soms kunnen dingen niet. Maar of de wijkaanpak werkt?
Daar ik heb ik geen rapport voor nodig. Wel mijn ervaring als wijkteamlid. En dan kan ik u zeggen: De wijkaanpak werkt! Nou en of!

Monica

You may also like...

Reacties gesloten.